На 22 февруари в Сливен се проведе Kръгла маса „Конкурентноспособно и пазарно ориентирано земеделие” организирана от Сдружение “Граждани за европейско развитие на България” и фондация “Ханс Зайдел”. Проявата бе открита от Мария Габриел, вицепрезидент на групата на ЕНП в Европейския парламент, кмета на Сливен Стефан Радев и Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ-Сливен и земеделски министър в периода 2014-2017 г. В работата на кръглата маса взеха участие председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и доскорошният финансов министър Владислав Горанов.

На срещата бе представена  програмата на ПП ГЕРБ за горския сектор “Съвременно горско стопанство”. Възприето от всички участници в Кръглата маса бе предложението ведомството да носи името Министерство на земеделието, храните и горите.

17_02_22_sliven

Очакваме все още представянето и на други програми за сектора. В предизборната програма на БСП не се предлага нищо за горите, заемащи една трета от територията на България. ДПС изобщо нямат програма, а хората на Радан Кънев и Христо Иванов искат лесно – с едно изречение, да забранят извършването на каквато и да е дейност в горите. Интересно, как последните две организации смятат да работят за европейския приоритет Зелена икономика?